Diepe ontspanning en verinnerlijking met Yoga Nidrā 

Gedurende vier opeenvolgende maandagavonden kan je komen kennismaken of nogmaals genieten van een geleide ontspanning en diepe verinnerlijking in de Yogische Slaap (Yoga Nidrā).
Je dagelijks grondig ontspannen is belangrijk voor je gezondheid in de huidige maatschappij waarin je dagelijks geconfronteerd wordt met stress. 
De lessen worden gegeven in Herentals, van 19.30 t/m 20.30 uur door een ervaren begeleider.
De eerste les is voorzien op maandag 19 november 2018.
Om in te schrijven en voor meer details klik je hier.

 

Yoga als levensleer

Gedurende zes zaterdagvoormiddagen, a rato van één per maand, kan je kennismaken met yoga als levensleer. Wie ben ik ? Hoe werkt mijn geest ? Waarom doe ik soms dingen waarvan ik achteraf spijt heb ? Hoe kan ik mijn geest tot rust en helderheid brengen ?
Dit zijn maar enkele van de vragen waarop de inzichten van yoga als levensleer je een antwoord kunnen geven.

Plaats : de lessen worden gegeven in de Campus Scheppersstraat, Scheppersstraat 9, 2200 Herentals, van 09.00 t/m 12.00 uur.
De data zijn : 01/2019, 23/02, 23/03, 13/04, 11/05 en 22/06.
Lesgever : Flor Stickens, directeur van de Vormingsschool Viniyoga en Coördinator van Seva Yoga Kempen.
Prijs : 200 euro voor de zes voormiddagen.
Inschrijven en bijkomende info : [email protected] (of 014210676).
Klik hier voor meer info.
Er wordt een voorschot gevraagd van 50 euro bij inschrijving.

Een week herbronnen in Stilte en Meditatie in De Oude Abdij te Kortenberg

Van 8 augustus tot en met 12 augustus 2019 wordt er in De Oude Abdij te Kortenberg een week Stilte en Meditatie gegeven door Flor Stickens. De stilteperiode begint na het eerste middagmaal en eindigt bij het laatste middagmaal. Het programma, de relaxaties en de meditaties zijn geïnspireerd door de traditie van de Himâlaya’s. De âsana’s worden beoefend volgens de traditie van Viniyoga. Programma. 
Bezoek deze bladzijde voor meer informatie.

Prijs, verblijf in eenpersoonskamers met volpension inbegrepen : 570 euro.
Het aantal deelnemers is beperkt.
Inschrijven en bijkomende informatie : 014 21 06 76 of  [email protected]


Reciteren van Vedische teksten volgens de Traditie

Er loopt een vormingscyclus in het Reciteren van Vedische Teksten (in het Sanskriet) volgens de traditie, zoals die wordt onderwezen in  de Krishnamacharya Yoga Mandiram in Chennai (India).

De lessen worden gegeven in Herentals door Flor Stickens, op zaterdagnamiddagen a rato van één namiddag per maand. Voor inschrijving of meer info : zie reciteren of contacteer Flor

Het reciteren van de teksten uit de Veda’s (vooral Taittiriya Upanishad) is een volwaardige discipline op zichzelf, die een waardevolle aanvulling vormt van een klassieke beoefening van Yoga.

Aansluiten is altijd mogelijk. De lessen kunnen ook individueel gegeven worden op aanvraag (eventueel via Skype per 10 lessen).


Synchroon mediteren met Swâmî Ritavan Bhâratî van de Himâlaya traditie

De “Golf van schoonheid en zaligheid” is op bepaalde bevoorrechte dagen intenser dan op andere. Swâmî Veda stelt voor om op die dagen samen met hem te mediteren, waar je ook bent en welke traditie je ook volgt.
Die data zijn : alle dagen waarop het volle maan is. Telkens om (vanaf) 21.00 uur. Op die tijdstippen is Swâmî Ritavan en de hele traditie van de Himâlaya’s met ons  verenigd tijdens de meditatie.
Meer daarover vind je op :  Richtlijnen