Op 30 januari 2020 start er een nieuwe beginnerscursus yoga in Herentals !

In 18 lessen worden de basistechnieken van yoga aangeleerd op een didactisch verantwoorde manier door een leraar met meer dan 35 jaar ervaring in het lesgeven. Je kan aansluiten tot half maart.
Klik hier voor meer informatie.
De lessen zijn tijdelijk opgeschort tot 03/04/2020.

 

Op 4 maart 2020 start er een cursus Yoga voor Senioren te Herentals
De wekelijkse les zal gegeven worden op woensdagnamiddag van 15.30 t/m 17.00 in de turnzaal van het Technisch Instituut Scheppers, toegankelijk vanaf de Sint Jansstraat 144. De eerste les is gratis en vrijblijvend. 
Inschrijven en info via [email protected] 
Klik hier voor meer informatie.

De lessen zijn tijdelijk opgeschort tot 03/04/2020.

Diepe ontspanning en verinnerlijking met Yoga  Nidrā

Gedurende vier opeenvolgende woensdagavonden zal je weer kunnen genieten van deze diepe ontspanning in verinnerlijking in de turnzaal van (W)onderwijs, toegankelijk vanaf de Koppelandstraat in Herentals. De lessen gan door van 19.30 t/m 20.30 uur. Eerste les op 11 maart 2020.
Klik hier voor meer informatie
De lessen zijn tijdelijk opgeschort tot 03/04/2020.

 

Ontdek, zuiver en harmoniseer je chakra's.

Dit kan je leren in een practicum op zaterdagvoormiddag 18 april 2020 te Herentals.
Klik hier voor meer informatie.


Een week herbronen in Stilte en Meditatie te Kortenberg

Van zaterdag 08/08 t/m woensdag 12/08/2020 kan je leren om terug voeling te nemen en te behouden met dat wat je in wezen bent. Er worden een aantal meditatieve technieken aangeleerd en beoefend om dit te kunnen doen.
Je kan ook deelnemen voor drie dagen (12 t/m 14).

Raadpleeg voor meer informatie en om in te schrijven : http://www.sevayoga.be/een-week-stilte-en-meditatie/
 

Op 9 oktober 2021 start de Vormingsschool Viniyoga met een nieuwe opleiding !

Er is een inofnamiddag voorzien op 8 mei 2021. Je kan nu al inschrijven voor deze oerdegelijke opleiding. Wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt en de opleiding wordt slechts om de vier jaar gegeven.
Klik hier voor meer inlichtingen.


Reciteren van Vedische teksten volgens de Traditie

Er loopt een voortdurende vormingscyclus in het Reciteren van Vedische Teksten (in het Sanskriet) volgens de traditie, zoals die wordt onderwezen in  de Krishnamacharya Yoga Mandiram in Chennai (India).

De lessen worden gegeven in Herentals door Flor Stickens, op zaterdagnamiddagen a rato van één namiddag per maand. Voor inschrijving of meer info : zie reciteren of contacteer Flor
Het reciteren van de teksten uit de Veda’s (vooral Taittiriya Upanishad) is een volwaardige discipline op zichzelf, die een waardevolle aanvulling vormt van een klassieke beoefening van Yoga.
Aansluiten is altijd mogelijk. De lessen kunnen ook individueel gegeven worden op aanvraag (eventueel via Skype per 10 lessen).


Synchroon mediteren met de meesters van de Himâlaya traditie

De “Golf van schoonheid en zaligheid” is op bepaalde bevoorrechte dagen intenser dan op andere. Swâmî Veda stelt voor om op die dagen samen met hem te mediteren, waar je ook bent en welke traditie je ook volgt.
Die data zijn : alle dagen waarop het volle maan is. Telkens om (vanaf) 21.00 uur. Op die tijdstippen is Swâmî Ritavan en de hele traditie van de Himâlaya’s met ons  verenigd tijdens de meditatie.
Meer daarover vind je op :  Richtlijnen