In september begonnen onze groepslessen opnieuw !

Er zijn lessen in Geel, Geel Larum, Herentals, Kasterlee, Meerhout, Mol, Olen, Retie, Tessenderlo en Westerlo.
Klik hier voor meer informatie.

 

Diepe ontspanning en verinnerlijking met Yoga Nidrā

Gedurende vier opeenvolgende woensdagavonden kan je genieten van een diepe ontspanning en verinnerlijking met Yoga Nidrā volgens de traditie van de Himālaya’s.
Ontspanning is belangrijk voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid en heeft ook een spirituele dimensie als oefening in loslaten, onthechten en overgave.
Bovendien is Yoga Nidrā heel verinnerlijkend en brengt je dichter bij het beleven van dat wat je in wezen bent.
De lessen gaan door in de turnzaal van de Basisschool (W)onderwijs te Herentals op volgende woensdagavonden van 19.30 t/m 20.30 uur : 13, 20, 27 november en 4 december 2019.

Raadpleeg voor meer details deze bladzijde.

Practicum : localiseren, zuiveren en harmoniseren van de chakra's.

Ons stoffelijk lichaam is opgebouwd rond een energetisch lichaam van waaruit het voorzien wordt van energie om te kunnen functioneren. Een degelijke werking daarvan is essentieel voor het goed funtioneren van ons (stoffelijk) lichaam. 
Het practicum leert je om de knooppunten van de energiebanen (chakra's) te localiseren, te zuiveren en te harmoniseren en zodoende een goede gezondheid en een goede energievoorzieneng van je lichaam en geest te waarborgen.
Plaats : Herentals
Datum en tijd : zaterdag 23 november 2019 van 09.00 t/m 12.00 uur.
Raadpleeg voor meer details de bladzijde over dit practicum.

 

Practicum  over het gebruik van de drie voornaamste bandha's 

Op zaterdag 7 december kan je leren hoe je de drie voornaamste bandha's, verzegelingen van energie, kan plaatsen. Ze kunnen gebruikt worden om je energiepeil te verhogen en zo je gezondheid en je werkkracht. 
Traditioneel worden ze ook gebruikt in prāṇāyāma, de oefeningen die yoga gebruikt om via de adem in te werken op je energieën.
Raadpleeg voor meer info deze bladzijden.

 

Een week herbronen in Stilte en Meditatie te Kortenberg

Van zaterdag 08/08 t/m woensdag 12/08/2020 kan je leren om terug voeling te nemen en te behouden met dat wat je in wezen bent. Er worden een aantal meditatieve technieken aangeleerd en beoefend om dit te kunnen doen.
Raadpleeg voor meer informatie en om in te schrijven : http://www.sevayoga.be/een-week-stilte-en-meditatie/
 

Reciteren van Vedische teksten volgens de Traditie

Er loopt een voortdurende vormingscyclus in het Reciteren van Vedische Teksten (in het Sanskriet) volgens de traditie, zoals die wordt onderwezen in  de Krishnamacharya Yoga Mandiram in Chennai (India).

De lessen worden gegeven in Herentals door Flor Stickens, op zaterdagnamiddagen a rato van één namiddag per maand. Voor inschrijving of meer info : zie reciteren of contacteer Flor
Het reciteren van de teksten uit de Veda’s (vooral Taittiriya Upanishad) is een volwaardige discipline op zichzelf, die een waardevolle aanvulling vormt van een klassieke beoefening van Yoga.
Aansluiten is altijd mogelijk. De lessen kunnen ook individueel gegeven worden op aanvraag (eventueel via Skype per 10 lessen).


Synchroon mediteren met de meesters van de Himâlaya traditie

De “Golf van schoonheid en zaligheid” is op bepaalde bevoorrechte dagen intenser dan op andere. Swâmî Veda stelt voor om op die dagen samen met hem te mediteren, waar je ook bent en welke traditie je ook volgt.
Die data zijn : alle dagen waarop het volle maan is. Telkens om (vanaf) 21.00 uur. Op die tijdstippen is Swâmî Ritavan en de hele traditie van de Himâlaya’s met ons  verenigd tijdens de meditatie.
Meer daarover vind je op :  Richtlijnen