Diepe ontspanning en verinnerlijking met Yoga Nidrā 

Gedurende vier opeenvolgende woensdagavonden kan je komen kennismaken of nogmaals genieten van een geleide ontspanning en diepe verinnerlijking in de Yogische Slaap (Yoga Nidrā).
Je dagelijks grondig ontspannen is belangrijk voor je gezondheid in de huidige maatschappij waarin je dagelijks geconfronteerd wordt met stress. 
De lessen worden gegeven in Herentals, van 19.30 t/m 20.30 uur door een ervaren begeleider.
De eerste les is voorzien op woensdag 8 mei 2019.
Voor meer details klik je hier.

Inschrijven en bijkomende informatie : 014 21 06 76 of  [email protected]

Practicum over meditatieve technieken

Op zaterdagvoormiddag 11 mei 2019 kan je kennismaken met de basistechnieken die in de meditatieve traditie van de Himālaya's gebruikt worden : nāḍīśodhanam, japa, meditatief wandelen en meditatie.
Het gaat door in de turnzaal van de Basisschool (W)onderwijs te 2200 Herentals. De parking is toegankelijk vanaf de Koppelandstraat tegenover nr. 73. 
Klik hier voor meer informatie.

Inschrijven en bijkomende informatie : 014 21 06 76 of  [email protected]  
 

Practicum over het localiseren, zuiveren en harmoniseren van de chakra's.

Op zaterdagvoormiddag 22 juni 2019 kan je ontdekken waar de voornaamste chakra's (knooppunten van energie) zich in jou (energetisch) lichaam bevinden. 
Er wordt eveneens technieken aangeleerd om ze te zuiveren en te harmoniseren.

Het gaat door in de turnzaal van de Basisschool (W)onderwijs te 2200 Herentals. De parking is toegankelijk vanaf de Koppelandstraat tegenover nr. 73.
Klik hier voor meer details.
Inschrijven en bijkomende informatie : 014 21 06 76 of  [email protected]  


Een week herbronnen in Stilte en Meditatie in De Oude Abdij te Kortenberg

Van 8 augustus tot en met 12 augustus 2019 wordt er in De Oude Abdij te Kortenberg een week Stilte en Meditatie gegeven door een leraar met ervaring. De stilteperiode begint na het eerste middagmaal en eindigt bij het laatste middagmaal. Het programma, de relaxaties en de meditaties zijn geïnspireerd door de traditie van de Himâlaya’s. De âsana’s worden beoefend volgens de traditie van Viniyoga. Programma. 
Bezoek deze bladzijde voor meer informatie.

Het aantal deelnemers is beperkt.
Inschrijven en bijkomende informatie : 014 21 06 76 of  [email protected]  Reciteren van Vedische teksten volgens de Traditie

Er loopt een vormingscyclus in het Reciteren van Vedische Teksten (in het Sanskriet) volgens de traditie, zoals die wordt onderwezen in  de Krishnamacharya Yoga Mandiram in Chennai (India).

De lessen worden gegeven in Herentals door Flor Stickens, op zaterdagnamiddagen a rato van één namiddag per maand. Voor inschrijving of meer info : zie reciteren of contacteer Flor
Het reciteren van de teksten uit de Veda’s (vooral Taittiriya Upanishad) is een volwaardige discipline op zichzelf, die een waardevolle aanvulling vormt van een klassieke beoefening van Yoga.
Aansluiten is altijd mogelijk. De lessen kunnen ook individueel gegeven worden op aanvraag (eventueel via Skype per 10 lessen).


Synchroon mediteren met de meesters van de Himâlaya traditie

De “Golf van schoonheid en zaligheid” is op bepaalde bevoorrechte dagen intenser dan op andere. Swâmî Veda stelt voor om op die dagen samen met hem te mediteren, waar je ook bent en welke traditie je ook volgt.
Die data zijn : alle dagen waarop het volle maan is. Telkens om (vanaf) 21.00 uur. Op die tijdstippen is Swâmî Ritavan en de hele traditie van de Himâlaya’s met ons  verenigd tijdens de meditatie.
Meer daarover vind je op :  Richtlijnen