Het reciteren van vedische teksten volgens de traditie.

De overdracht van kennis gebeurde in India gedurende duizenden jaren op mondelinge wijze. De taal daarvoor was het Sanskriet en het reciteren van de teksten dient te beantwoorden aan strikte regels in verband met uitspraak en ritme van de teksten. Het is deze nauwgezette naleving van die strikte regels die een foutloze transmissie mogelijk heeft gemaakt van de klassieke teksten vanaf hun ontstaan tot op de dag van vandaag.

Dit ritmisch reciteren heeft een bijzondere schoonheid en kracht. Deze rijke en waardevolle traditie is vooral in Zuid-India nog levend en de manier waarop ze wordt aangeleerd is afkomstig van Vedavahni, een afdeling van de Krishnamacharya Yoga Mandiram in Chennai (Zuid-India, het vroegere Madras).

Het reciteren op deze strikte wijze vergt een onafgebroken scherpe aandacht en vormt als dusdanig een waardevolle oefening in concentratie. Bovendien bevordert het de bekwaamheid om in het openbaar te spreken en verheft het denken, maakt de geest sâttvisch (helder, rustig en blij). Het vormt een waardevolle aanvulling van de andere onderdelen van yoga.

Doorlopende vormingscyclus reciteren

Er is een doorlopende vormingscyclus in deze discipline te Herentals a rato van één zaterdagnamiddag (van 14.00 uur tot 17.00 uur) per maand. Na een korte inleiding (zonder meerkosten) tot het reciteren kan men probleemloos instromen in de vorming.

Adres : St Jansstraat 240, 2200 Herentals.

Om deel te nemen betaal je 300 Euro per jaar, eventueel te betalen in twee maal.
Wie op een van de voorziene dat niet kan deelnemen krijgt een uur privéles gratis om in te halen.

Ook privéles is mogelijk, ook online.

Contacteer ons om in te schrijven of voor meer inlichtingen.

desikachar en simone 1995 brugge.jpg groepsfoto ved chant 2019.jpg reciteren.jpg