Praktische wenken


PRAKTISCHE WENKEN VOOR DE EERSTE LES

Algemeen
De eerste les wordt meestal vrijblijvend gegeven, zonder enige verplichting, maar ze is wel bedoeld voor personen die a priori de lessen willen volgen.

Het is goed om het lesgeld mee te brengen, in overeenstemming met de door u gekozen formule (een gans jaar of een half jaar), dan kan je op het einde van de les inschrijven en de documentatie mee naar huis nemen om thuis te kunnen oefenen.

In principe wordt er geoefend op een “lege maag”, in geen geval vlak na een maaltijd. (3,5 uur na een hoofdmaaltijd, 2 uur na een lichte maaltijd)

Wat heb je nodig ?
Een yogamat of iets dat daarvoor kan dienen. De beste afmetingen daarvoor zijn : 80 cm breed en 2 m lang ; voldoende dik om de ruggegraat te beschermen en niet te dik om de stabiliteit niet in het gedrang te brengen als men staat, een antisliplaag is een voordeel. De school kan je er een bezorgen (niet lenen) als je dat wenst (verwittigen) ;
Een losse kledij die de bewegingen van je lichaam niet belemmert ;
Een grote handdoek die je kan gebruiken om je lichaam te bedekken tijdens de relaxatie en die je tot een pakje kan vouwen om hielen, hoofd of andere lichaamsdelen te ondersteunen in bepaalde houdingen.
Wat laat je best thuis ?
Al wat je niet echt nodig hebt (sierraden, uurwerk, gsm….).

Als je toch een GSM mee naar de les brengt, zet hem dan minstens uit tijdens de les, zodat niemand gestoord wordt door een oproep die alleen voor jou bestemd is.