Voorbereidende lessen Yoga

 

Voor wie met yoga wil starten maar nood heeft aan voorbereidende lessen alvorens over te kunnen gaan naar de beginnerslessen. De reeks is geschikt voor wie kampt met specifieke beperkingen en ter ondersteuning in de revalidatie van pijn en/of chronische spannings- of vermoeidheidsklachten.
Geleidelijk groei je in houdingen en technieken; het lichaam wordt sterker, soepeler en ook dezelfde kwaliteiten worden in de geest gecultiveerd. Via persoonlijke begeleiding word je voorbereid om na 18 weken te starten in de beginnersreeks, of indien gewenst in de groep op maat te blijven.
 
Reeks van 18 weken of 9 schema’s. Elke 2 weken een nieuw schema met nieuwe houdingen en technieken. De eerste 3 lessen (6 weken) leer je verschillende liggende houdingen, ademhalings- en relaxatietechnieken. Ook de verinnerlijking/meditatie is liggend.
De volgende 3 lessen komen er zittende houdingen bij (op de mat en op een stoel), alsook houdingen op handen en knieën om meer versterkend voor spieren, organen en gewrichten te werken.
De laatste 3 lessen komen er ook houdingen rechtop bij.
Het lichaam wordt meer evenwichtig en de energie, vitaliteit en algemene kracht verhoogt zienderogen. Het laatste halfuur van de les is gericht op diepe ontspanning. Ook zet je de eerste stappen richting zitmeditatie. Hiervoor zijn bankjes en stoelen beschikbaar.
 
PRIJS: 145€ voor 18 weken les (een les duurt anderhalf uur)
START: Vrijdag 07/09/2018 (17u30 - 19u00), elke vrijdag les behalve schoolvakanties.
INSCHRIJVING: bij Sofie Van Mensel via [email protected] (plaatsen beperkt)
ADRES: Gestelstraat 52, 2250 O.L.V.Olen - zie ook www.per-neser.org/yoga.html
 
Na deze reeks is er de mogelijkheid te starten in de lessen beginners vanaf februari 2019. (O.L.V. Olen, Herentals, Meerhout of indien gewenst in de groep op maat te O.L.V. Olen te blijven)